17 Aralık 2018 Pazartesi

ESKİŞEHİR

 Şehrin tarihi M.Ö.3000 yıllarına kadar dayandığı için Eskişehir ismi verilmiştir.Eskişehir tarihi boyunca Hitit, Friya, Lidya, Pers, Makedonya, Selevkos, Galat, Bergama, Roma, Bizans,Selçuklu, Osmanlı hakimiyetine ev sahipliği yapmıştır.
Şehirde hareketli sosyal bir hayat vardır.Eskişehir’deki Üniversitelerde okuyan 80 bine yakın gencimiz şehrin gelişimine katkı sağlar.
İyi bir şehir planı ile ödüller alan şehir zengin kültürü, genç nüfusu, tertemiz caddeleri, parkları,müzeleri, kaplıcaları ve şehrin ortasından geçen Porsuk Çayı ile uygar bir kent havasındadır.
Eskişehir’de bir çok otel .motel pansiyon bulunur.Benim önerim tam merkezde yer alan üç yıldızlı Vendome Hotel. Hem fiyatları uygun hem temiz bir oteldir.

ESKİŞEHİR’DE GEZİLECEK YERLER

SAZOVA PARKI: Geniş bir alana yayılan parkta Uzay Evi,Eti Sualtı Dünyası,Hayvanat Bahçesi,Masal Şatosu ve Korsan Gemisi gibi görmeye değer yerler mevcuttur.
PORSUK ÇAYI & ADALAR : Porsuk Çayı’nın şehrin içinden geçen bölgelerine halk Adalar der. Porsuk Çay’ının etrafında keyifli bir yürüyüş yapabileceğiniz gibi Köprübaşı’ndan bineceğiniz bot veya Gondol ile  gezi yapabilirsiniz.  
ODUNPAZARI EVLERİ:  Eskişehrin en eski yerleşim yeri olan Odunpazarı tarihi evleri ile geçmişi yansıtır.
KURŞUNLU CAMİİ VE KÜLLİYESİ:  16. Asırdan kalma Kurşunlu Camii ve külliyesi görülmeye değer Günümüzde müze olarak da kullanılıyor.
HALLER GENÇLİK MERKEZİ : Geçmiş dönemlerde yaş sebze ve meyve hali olarak kullanılan bina restorasyon çalışmalarından sonra kafelere ve hediyelik eşya satan dükkanlara ev sahipliği yapan şehrin turistik noktalarından biri haline gelmiştir. Üniversitelilerin en çok bulunduğu yerler arasındadır.
ATLIHAN ÇARŞISI:  Eskiden han olarak kullanılmış bina şimdi yöresel eşyalar satılan El Sanatları Çarşısı olarak kullanılıyor.
HAVACILIK MÜZESİ : Açık Alanda Hava Kuvvetlerine ait bir çok hava aracı sergilenmektedir.
KENTPARK:  İçinde yürüyüş alanları,yapay plaj ve yüzme havuzları bulunur.Çevresindeki kafelerde dinlenebilir Eskişehir'in yöresel yemeklerinin tadına varabilirsiniz.
YILMAZ BÜYÜKERŞEN BALMUMU HEYKEL MÜZESi:  Sporculardan, politikacılara kadar bir çok ünlünün balmumu heykeli olan bu müze Eskişehir'in popüler yerlerinden biridir.
LÜLETAŞ MÜZESİ:  Girişi ücretsiz olan bu müze Türkiye’nin ilk lületaşı müzesidir. Kapıları ziyaretçilerine her zaman açıktır.
ÇAĞDAŞ CAM SANATLARI MÜZESİ
HAMAMYOLU CADDESİ:  15 hamamın bulunduğu bu caddede hamam keyfi yapabilir bunun yanısıra günlük alışverişlerinizi de yapabilirsiniz.
ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ:  İslam ilahiyatçısı olan Şeyh Edebali’nin türbesi ziyaret edilecek önemli noktalardandır.
NASREDDİN HOCA EVİ:   Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi Hortu beldesinde bulunmaktadır.
SEYYİT BATTAL GAZİ TÜRBESİ:  Eskişehir tarihinin önemli bir eseri olan Battal Gazi Türbesi Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde yer alıyor.
YUNUS EMRE TÜRBESİ:  Eskişehir’in Sarıköy bölgesinde yer alan ünlü halk düşünürü Yunus Emre’nin Türbesi çok insanın ziyaret ettiği yerlerden biridir.
MİDAS ANITI  (YAZILI KAYA) :  Frigler Dönemine ait eser Eskişehir’ e 80 km uzaklıktaki Han İlçesinin Yazılı Köy’ünde bulunur.Bu anıtın yanısıra Areyastis Anıtı (Küçük Yazılı Kaya - Yazılıkaya Köy’üne yaklaşık 1,7 km uzaklıktadır).Seyitgazi İlçesi sınırlarında bulunan Gerdekkaya Mezarı (Kızlar Manastırı),Doğanlı Kale, Yapıldak Asar Kale,Pessinus Antik Kenti,  görmenizi öneririm.
ŞELALE PARKI : Eskişehir’e tepeden bakan bölgedeki kafede çayınızı yudumlayıp Eskişehir manzarasını izleyebilirsiniz.
CUMHURİYET TARİHİ MÜZESİ


ŞELALE PARK

ŞELALE PARK

KENTPARK

KENTPARK

SAZOVA PARKI

SAZOVA PARKI

SAZOVA PARKI 

HAVACILIK MÜZESİ


ÇAĞDAŞ CAM SANATLARI MÜZESİ

ODUN PAZARI EVLERİ


ODUN PAZARI

PORSUK ÇAYI GONDOL 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder