16 Ekim 2018 Salı

MYKONOS YUNANİSTAN


Mikonos (Mykonos), Yunan Adalarıarasında kozmopolitliği ile ünlü, en çok tercih edilen tatil yerlerinden birisi. Sardunya ve zambakların süslediği beyaz badanalı ve mavi pencereli evleri, taraça şeklinde terasları ile hafızalarda yer etmiş nefis bir ada Mikonos. Adanın sokaklarına hiç adım atmamışların dahi instagramda dolaşan fotoğraflardan dolayı Mikonos hakkında fikri vardır sanırım. Pırıl pırıl bir denizi, şık restoranları, eğlencenin hiç bitmediği beach kulüpleri ile tam bir tatil rotası.
Klasik Yunan mitolojisine göre, Herkül’un acımasız bir savaşta öldürdüğü devler bu adada bulunan Mykonos granitlerinin altında gömülü. Mikonos ismi de ‘kaya kütlesi’ ya da ‘kayalık’ anlamlarına geliyor. Daha sonraki zamanların inanışına göre ise adanın ismi Mikonos adlı bir kahramana dayanıyor. Mikonos, Apollo ve Dionysus soyundan gelen peri Rhoio’nun oğlu Delos Kralı Anios’un oğlu olarak biliniyor.
Mykonos, turistik olarak gelişen ilk Yunan adalarından birisi. Adım atar atmaz mükemmel bir Akdeniz havasının sarıp sarmaladığı Mykonos, en çok ziyaret edilen ve en pahalı Yunan adası olarak biliniyor. 1950’lerden beri adanın turistik gelişimi hızla artmış. Mikonos’u eşsiz kılan ise Ege’nin dokusuna sahip göz alıcı güzellikteki doğası ve karakteristik geleneksel mimari yapısı.
GünümüzdeMykonos gece hayatı Avrupa’nın en hareketli gece yaşamlarından biri olarak kabul ediliyor. Tüm Ege Denizi’ndeki en hareketli gece hayatı yaz sezonu boyunca burada yaşanıyor. Adanın asıl müdavimlerini ise dünya jet sosyetesi oluşturuyor. Santorini ne kadar çiftler için uygunsa, Mikonos Adası da bir o kadar bekar seyahat severler için ideal.
Mykonos’un temmuz ve ağustos aylarında inanılmaz kalabalık olacağını aklınızda bulundurun. 10 binlik ada nüfusu bu dönemde 100 binin üzerine fırlıyor. Bizim Alaçatı’nın haftasonu kalabalığından daha beter bir kalabalık hayal edin. Adanın kalabalık merkezlerinden uzaklaşmak isterseniz Kalogera, Malamatenias,Agiou Gerasimou, Andronikou ve Panachrato sokakları aklınızda bulunsun. Buralar daha tenha ve ferah.
Mikonos’a geldiğinizde heryeri yürüyerek gezmek dışında bir seçeneğiniz yok. Araba kullanmak ufak caddeler dolayısıyla yasak. Plaja ulaşmak için “Fabrica” adı verilen bir terminalden otobüsleri kullanabilir ve birden fazla plaja buradan ulaşabilirsiniz.
Mykonos Adası, sayıları 15’i bulan plajlarıyla tam bir deniz tatili adası. Mykonos limanına en yakın Malalianos Plajı ve Tourlos Plajı kalabalık ve oldukça çok ilgi görüyor. Limandan Platys Gialos plajına giden otobüslere binmeniz ve buradan kalkan kayıklarla Mykonos Adası’nın en iyi plajları olan Paradise (cennet), Super ParadiseAgrari ve ya Elia’ya gitmeniz tavsiye. Bunlardan Super Paradise, çıplaklar kampı konseptinde. Elia ise en sonda olduğundan adanın göreceli en sakin plajı.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder