30 Ekim 2018 Salı

BAVYERA-ALMANYA

Bavyera Almanya'nın güneydoğusunda bir eyalet. Yüzölçümü bakımından Almanya'nın en büyük eyaletidir. Başkenti Münih'tir. Diğer önemli kentleri ise Augsburg, Nürnberg, Regensburg, Bamberg ve Würzburg'dur
(Alm.: Bayern, İng.: Bavaria), Almanya Federal Cumhuriyeti'nin en büyük eyaleti. Yüzölçümü 70.547 km2, nüfusu 11.575.769 (1991), merkezi Münih. Tuna Irmağı'nın iki yanında yer alan eyalet, Çekoslovakya ve Avusturya'ya komşudur. Güneyinde Almanya'nın en yüksek doruğunun (Zugspitze 2.964 m.) bulunduğu Bavyera Alpleri uzanır.


Bavyera’ya havayolu ile gitmek isteyenler Münih Franz Josef Strauss Havaalanı’nı kullanmalılar.Kolay ulaşım için en doğrusu araç kiralamaktır.Ancak çipli yeni Tc ehliyetleri olmayanlar araç kiralamada zorlukla karşılaşabilir.  
Bavyera Bölgesi konuştukları şive Baverisch ile belirgin olarak Almanya’nın diğer bölgelerinden ayrılır.Halkı biraz kaba bulunsada Almanya’nın en önemli sanayi tesisler burada bulunur örneğin BMW otomobil fabrikası ve Bayer ilaç fabrikası buradadır.
Münih’e 150 km uzaklıktaki Berchtesgaden Ulusal Parkı’nda görmeye değer bir çok park ve 150 kadar göl mevcuttur.Bu göllerin en büyüğü Chiemsee Gölü’dür.Gölün büyüklüğü sebebiyle Bavyera denizi de denilmektedir.Göl’de 3 ada bulunuyor Beyefendi’nin adası (Herreninsel) , Bayanlar adası ( Fraueinsel), Lahana Adası (Kraufinsel)
Ben içinde Herrenchiemsee Sarayı bulunan adayı gezmeyi tercih ettim.Saray Kral 2.Ludwig tarafından Versailles Sarayının bir kopyası olarak yaptırılmak isteniyor ancak maddi olanaksızlıklar nedeniyle 100 odalı olacak sarayın ancak 30 odasını bitirebiliyor.Adaları ring seferi yapan gemilerle gezebilirsiniz, bir kişi 12 Eur civarında.
Büyük keyif aldığım Königsee Göl’ünü de gezmenizi öneririm. Göl’de sessizliği sağlamak için tekneler akü ile çalışıyor.Ring yapan tekne sefer saatlerini takip ederek yürüyüş noktalarının başladığı yerlerde inip tekrar aynı biletle başka bir tekneye binebilirsiniz.Gölün hemen yeni başında Almanya’nın üçüncü en büyük dağı olan Watzmann (2713m) yükselir.

Yine Bavyera’da Bad Reichenhall bölgesindeki Dünya’nın en eski teleferiğiyle (Predigstuhlbahn), 1614m deki istasyona çıkıp müthiş Alp dağları manzaraları eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz.Yine istasyonda bulunan kafe’de dinlenip manzarayı seyredin derim.Teleferik 1 kişi 36 Eur.     
Predigstuhlbahn Teleferiği





Predigstuhlbahn Tepesinden BadReichenhall



Herrenchiemsee Sarayı

Herrenchiemsee Sarayı Odalardan biri
Chiemsee Tekneler
Chiemsee 



Chiemsee Bayanlar Adası




Königsee ve etrafındaki Alp Dağları

Königsee Tekneler

Königsee

Königsee Barthelemous Kilisesi


Königsee'den Watzmann Dağı 2713m
Königsee akü ile çalışan tekneler


Königsee




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder