16 Ekim 2018 Salı

KIBRIS

Kıbrıs gözde bir bir tatil merkezi olarak,  yaz ve kış aylarında da tatilcilerin hedefindedir. Güzel iklimi huzurlu b ir tatille dinlenmenizi sağlar. Kıbrıs’a uçakla gidebileceğiniz gibi Mersin Taşucu’ndan kalkan feribotlarla da ulaşabilirsiniz.Adaya gelmeden önce otel rezervasyonlarınızı yapmanız yerinde olur. En gözde şehri Girne’dir. Beş yıldızlı otelleri, süper lüks tesisleri,casinolar ve birbirinden eğlenceli gece kulüpleri ile Girne tam da eğlenceli bir tatilin merkezidir. Lefkoşa ise kültürel değerleri, tarihi değerleri ile turizm için oldukça önem taşıyan bir kent. Eğer zamanınız varsa her iki kenti de gezin derim.Gazi Mağusa da kendine has tarzı olan bir şehir. Burada güzel plajlar ve  oldukça lüks tesisler de mevcuttur. Ulaşım için araba kiralamak akıllıca olur.Türk ehliyetleri geçerlidir ancak trafiğin İngiltere de olduğu gibi sol dan gitmesi ve araçlarda direksiyonun sağda olması sizi başlarda zorlasada sonradan alışıyorsunuz.
Kıbrıs’a vize gerekmez TC kimliğinizle gidebilirsiniz, eğer pasaportla giedecekseniz Kuzey Kıbrıs giriş ve çıkış kaşesini pasaporta vurdurmayın yoksa Güney Kıbrıs ve Yunanistan’a giremezsiniz. Bir araç kiralayarak Dip Karpaz’a Zafer burnuna kadar gidip muhteşem plajlarda yüzebilirsiniz.Sahil balık restoranlarında hem lezzetli hem ucuz deniz ürünlerini bulursunuz.
Girne’ye yakın Sen Hillarion tepesine çıkıp muhteşem Girne manzarasını görmeniz mümkündür.1974 Kıbrıs çıkarmasının yapıldığı sahilleri ve savaşın izlerini mutlaka görün.
Kuzey Kıbrıs'ta kültür ve yaşam.
Kuzey Kıbrıs’ta yaşam, kendi gelenekleri, kültürleri, adetleri ve hatta doğal güzellikleri ile oldukça renkli bir yapıdadır. Kuzey Kıbrıs’ın turistik yapısı burada yaşayan kişilerin çok kültürlü bir atmosferde bulunmalarına da imkan kılmaktadır.
Kuzey Kıbrıs’taki bazı sosyal aktivitelere baktığımız zaman, özellikle yerli düğün veya sünnet törenleri, festivaller, kamplar, eğlence merkezlerine katılım, aile veya arkadaş gruplarının bir araya gelerek düzenlediği piknik vb. toplantılar buradaki hayatın renkli yaşamından bazı kesitleri ortaya koymaktadır. Adada yaşayan insanların sahip olduğu dayanışma duygusu oldukça önemlidir. Kıbrıs Türk toplumu bu özelliği ile oldukça misafirperver bir yapıdadır. Bu özellik ise Türk toplumunun misafirperverliğinden gelmektedir. Özellikle de eve gelen en yaşlı kişi oldukça hürmet ve saygı ile karşılanmaktadır.
Kıbrıs Türk toplumunda kahve ikram etme kültürü de yaygındır. Hiç tanımadığınız bir mekana gittiğiniz zaman size mutlaka bir kahve ikramında bulunulur. Bu özellik Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan insanların temel özelliğidir.
Yaz günlerinde bu ikramın yerini taze limon ve mandalinlerden yapılan limonata alır. Özellikle de balkon veya verandalarda gelen misafirlere soğuk bir limonata ikramı Kıbrıs Türkünün en belirgin ağırlama şekillerinden biridir. Misafirlere pasta veya geleneksel hazırlanan macun türlerinin ikramı da vazgeçilmez servis yöntemi olarak görülür. Büyük bir özenle hazırlanan pasta türleri, veya soğuk su ile küçük tabaklara konulan ceviz, turunç gibi meyvelerin macunları toplumun en önemli hizmet geleneği olarak görülmektedir. Hemen hemen her evde bulunan macun türleri, örneğin, pergamut, incir, kavun, hurma, alıç, çilek, erik, armut vd misafirlere ikram için hazırlanır.
Kıbrıs yemekleri ise eski çağlardan beri çeşitli kültürlerin etkisi ile oluşmuş hazine niteliğindedir. Kıbrıs Türk halkının mutfak menüsüne baktığımız zaman şeftali kebap, küp kebap, fırın kebap, et veya tavuk döner, molehiya, herse, bamya, et doldurma, çiçek dolması, patlıcan, ıspanak, patates musakka, kuru fasulye, taze fasulye, balık çeşitleri gibi çok zengin bir menüye sahiptir. Özellikle de şeftali kebabı oldukça rağbet gören yemeklerdendir. Öte yandan , humus, beyin salatası, turşu çeşitleri, gapar, samarella, pastırma, bakla salatası, dil salatası, kolyandıro salatası gibi pek çok menü ana yemekler yanında sunulmaktadır.
Kıbrıs Türklerine özgü has zeytin yağı ve zeytin, yeşil zeytin, harup, üzüm veya pekmezleri ,Kıbrıs Türk helvası, mantar böreği, kıyma böreği, hellim böreği, lor tatlısı,sini katmeri,bulgur köftesi gibi ürünleri marketler veya restoranlarda bulabilirsiniz.

GİRNE KALESİ

GİRNE KALESİ

GİRNE KALESİ

GİRNE KALESİ

PELLA PAIS MANASTIRI GİRNE

PELLA PAIS MANASTIRI GİRNE

PELLA PAIS MANASTIRI GİRNE

Resim yazısı ekle

PELLA PAIS MANASTIRI GİRNE

PELLA PAIS MANASTIRI GİRNE

ALTIN SAHİL DİP KARPAZ

DİP KARPAZ

ST HILERION KALESİ

ST HILERION KALESİ


ST HILERION KALESİ

LALA MUSTAFA PAŞA CAMİİ (St. Nicholas Katedrali) MAĞUSA

LALA MUSTAFA PAŞA CAMİİ (St. Nicholas Katedrali) MAĞUSA


MARAŞ BÖLGESİ

SALAMİS

SALAMIS

SALAMIS

SALAMIS

SALAMIS

ERCAN HAVALİMANI ŞEHİR SERVİSLERİ












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder