25 Aralık 2019 Çarşamba

SLOVENYA


Ljubljana – Gezilecek Yerler:

  • Ljubljana Kalesi
  • Preseren Meydanı
  • Fransız Kilisesi
  • Üç Köprü (Triple Bridge)
  • Ljubljana Nehri çevresi
  • Eski Şehir (Old Town)
  • Kongresni Meydanı
  • Kent Meydanı ve Belediye Binası
  • Ejderhalı Köprü
  • Ljubljana Katedrali
  • Tivoli Parkı ve Cekin Konutu (Çağdaş Sanat tarihi müzesi)
  • Metelkova City


Slovenya'nın başkenti olan küçük bir şehir.Preseren Meydanı’nı merkez olarak aldığınızda bir çok yere kolaylıkla yürüyerek ulaşabilirsiniz.
Önce Ljubljana Kalesi’ne çıkıp manzara izleme alanından yeşillikler içindeki şehri seyredip kavenizi yudumlayın.Kaleye yürüyerek çıkabileceğiniz gibi 2 Euro ya teleferiği de kullanabilirsiniz.İnişi manzarayı seyrederek yürüyerek yapın derim.Kale’nin olduğu meydanda dinlenebileceğiniz kafe restoran var, 10 euro ya kalenin içinide gezebilirsiniz.
Ljubljana Şehrinin tam ortasından geçen Ljubljana nehrinin etrafında yürüyüş yapıp çevresindeki kafelerde yorgunluk atabilirsiniz. Kentin kuzeyinde yer alan çeşitli ağaç ve kuş türlerinin bulunduğu 5km2 lik alanı kaplayan Tivoli Parkı da dinlenmek için ideal yerlerden
Preseren Meydanı adını ünlü şair France Preseren’den almış.Bu meydanda şair’in bir heykelide bulunuyor.Meydanda göreceğiniz pembe bina ilk dini yapı olan Fransız Kilisesi (The Franciscan Monastery and the Church of the Annunciation),Yine hemen meydana çok yakın üç köprüyü göreceksiniz.Meydanı solunuza aldığınızda nehrin karşı tarafında Old Town (Eski şehir) bölgesinde Arnavut kaldırımlı sokaklar içinde otantik binalar,Belediye Binası (Town Hall of Ljubljana) ve Ljubljana Katedrali bulunuyor binaların ön kısmında Robba Çeşmesi’nin bir kopyası da var.
Ljubljana Üniversitesi’nin de bulunduğu Kongresni Meydanı da görülecek yerlerden.
Metelkova City, kent merkezinde geniş bir alanı kaplıyor.İçinde çeşitli Sanat galerileri, barlar, konser alanları ve sanatçılara özgün tasarımları bulunuyor.
Cuma günleri Ejderhalı Köprüye yakın olan Central Market bölgesinde açık mutfakların olduğu yiyip içebileceğiniz bir pazar kuruluyor.Genellikle hamburger fast food tarzında yiyecekler.Yine seyyar kafelerden kahve, bira gibi içecekleri alabilirsiniz.Canlı müzikte yapılıyor.Oldukça rağbet gören bir yer olduğundan kalabalık oluyor...

BLED GÖLÜ
Slovenyanın en çok ziyaret edilen yere göğe sığdıramadıkları Bled gölü Triglav Milli Parkı içinde yer alıyor.Ljublyana Merkezden otobüsle bir saat sürüyor. Ana Tren İstasyonunun önünden kalkan mavi otobüslerle (Üzerinde Arriva yazıyor ) gidebilirsiniz tek yön bilet kişi başı 6,5 eur.
Gölün çevresi yaklaşık 6-7 km, yürüyüş yollarını kullanarak birkaç saatlik güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz yanınıza içecek ve aparetif yiyecek bir şeyler almayı unutmayın.
Gölün en güzel manzarası Bled Kalesinden görünmekte, kaleye yürüyerek yarım saatte çıkabilirsiniz kaleye giriş 10 eur.



BOHINJ GÖLÜ  
Bohinj Gölü, Slovenya'daki en büyük daimi göldür. Julian Alpleri'nin Bohinj Vadisi içinde, kuzeybatı Yukarı Carniola bölgesinde ve Triglav Milli Parkı'nın bir bölümünde bulunur.Bled den Bohinj 30km yaklaşık 45 dk. Lujiblyana’dan Bohinj otobüsle1.5 saat kadar sürmektedir.
Gölün çevresi 12 km kadardır çevreyi gezmek için araç kiralamanız mümkündür..


Metelkova City

Tivoli Parkı ve Cekin Konutu

Lyubliyana Tren Garı

Ejderhalı Köprü

Preseren Meydanı ve Fransız Kilisesi


Lyubliyana Kaleden görünüş

Lyubliyana Kalesi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder